Dierenartsen Abrams en Apers 03 252 50 19 Zwijndrecht

03 252 50 19
Facebook logo

Waarmee kunt u bij dierenarts Kris Apers terecht?

Onderzoek: zowel bij een routinecontrole met vaccinatie als bij een ziekteprobleem wordt uw huisdier volledig onderzocht. Alle gegevens worden nauwkeurig ingegeven in een elektronisch dossier, wat een efficiënte opvolging en behandeling garandeert.

Vaccinaties: ook deze worden goed genoteerd zodat u later op het juiste tijdstip een berichtje ontvangt dat het tijd is voor de herhalingsprik.

Verzorging van de pels (klitten verwijderen, indien nodig onder narcose), nagels knippen.

Identificatie: het plaatsen van een microchip en de registratie ervan in een databank is reeds lang verplicht voor honden en sinds 2014 ook voor katten.

Chirurgie: de meest courante operaties kunnen in onze praktijk gebeuren:

  • Sterilisatie: ovariëctomie waarbij alleen de eiertakjes worden verwijderd, of ovariohysterectomie waarbij ook de baarmoeder wordt weggenomen, bv bij baarmoederontsteking
  • Castratie: wegname van de teelballen
  • Darmoperatie bv na het eten van een vreemd voorwerp
  • Blaasoperatie bv bij blaasstenen
  • Wegnemen van tumoren van de huid, de melkklieren of inwendig

Narcose gebeurt door middel van gasanaesthesie (toediening van zuurstof en isofluraan, een zeer veilig verdovend gas). Dit is de veiligste en meest controleerbare manier om uw huisdier onder anesthesie te brengen.

Tandverzorging: ultrasoon wordt de tandplaque en de tandsteen verwijderd, en als het noodzakelijk is worden er ook tanden getrokken

Doorverwijzen: sommige onderzoeken en operaties vereisen een meer gespecialiseerde aanpak. Dan zullen we u met uw huisdier naar de juiste personen doorverwijzen zodat u er zeker van bent dat de beste zorg wordt gegeven aan uw viervoeter.

Euthanasie: wanneer u aanvoelt dat het tijd wordt om definitief afscheid te nemen van uw trouwe vriend, willen we er heel graag voor zorgen dat dit rustig en sereen verloopt. Daarom vragen we u om eerst telefonisch contact op te nemen, zodat we een tijdstip en plaats (bij u thuis of hier in de praktijk) kunnen afspreken. Uw huisdier wordt eerst onder volledige narcose gebracht, dan volgt een injectie met een overdosis anestheticum.